СПЕЦПРОЕКТ
про допомогу лікарням та соціальним установам
1 000 000 на добрі справи
Епіцентр передав допомогу дитячим будинкам. Благодійну допомогу від компанії отримали вихованці Дарницького дитячого будинку у Києві, дитячі будинки на Хмельниччини, Донеччини та Одещини.
Під Новий рік група компаній «Епіцентр» запустила акцію «Ангелятка добрих справ». Купуючи святковий товар на суму від 500 гривень, кожен покупець отримував символічне паперове янголятко та долучався до благодійної ініціативи. На виручені кошти «Епіцентр» зобов'язався надати матеріальну допомогу дитячим будинкам України на загальну суму 1'000'000 гривень.

Дарницькому дитячому будинку Епіцентр подарував меблі, техніку, смаколики для дітей та навіть снігоприбиральна машину, яку установа дуже потребувала.
Разом зі своїми покупцями мережа «Епіцентр» долучилася до надзвичайно потрібної роботи – допомоги дітям у дитячих будинках. У тісній комунікації з керівником закладу ми визначили перелік необхідних товарів для дітей, і передаємо набори для творчості, меблі, мультимедійні системи, телевізор, солодощі, ну а дорослі особливо радіють снігоприбиральній машині. Велика честь мати таку можливість — робити добрі справи. І ми вдячні долі, що маємо таку можливість
Володимир Гончаров, заступник генерального директора компанії «Епіцентр К», директор з роздрібної торгівлі
Дарницький дитячий будинок-інтернат, якому у лютому виповнилося 56 років, це соціально-медичний заклад для постійного проживання дітей та дорослих із помірною розумовою та фізичною відсталістю віком від 7 до 35 років. На сьогодні у будинку-інтернаті навчаються та соціально реабілітуються понад 100 дівчат з важкими розумовими та фізичними вадами, третина з яких – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Під час заходу, завідуюча Дарницьким дитячим будинком Олена Грибовська, нагадала, що дружба і співпраця закладу із «Епіцентром» триває вже понад 10 років. Вихованці отримали багато приємних гарних подарунків, які зможуть покращити умови їх перебування та навчання в закладі, а також ще більше розвиватимуть їхню творчість та здібності.
Наприкінці лютого вихованці дитячого будинку Хмельницької обласної ради також отримали подарунки, необхідні для комфорту та розвитку: цифрову техніку, пральні машини, мікрохвильові печі, праски, меблі та набори для творчого розвитку дітей.

Зараз у закладі проживає 85 дітей віком від 2 до 18 років. Всі вони залишилися без батьківського тепла. Серед них є й малеча з вадами розумового і фізичного розвитку.
Заклад уже отримував допомогу від різних благодійників, проте в такій кількості ще ніколи. Представники Епіцентру перевершили очікування. Та запевнили, що слідкуватимуть за потребами закладу і надалі
Оксана Верясова, директорка дитячого будинку Хмельницької обласної ради
25 лютого відбулося свято і в дитячій сім'ї Маріупольського дитбудинку «Центр Опіки», де живуть діти з народження до 18 років. «Епіцентр» привіз та подарував дитячому будинку матеріали для повного капремонту приміщення. Також представники компанії передали персональні комп'ютери і аксесуари групам, де навчаються діти шкільного віку в умовах карантину. Тепер заклад зможе доукомплектувати комп'ютерний клас технікою і комп'ютерними стільцями.

У Епіцентрі запевняють, що на цьому компанія не зупиниться та продовжить дбати про молоде покоління українців і робитиме все, щоб діти, позбавлені батьківського тепла, ніколи не відчували себе залишеними.

Ця важлива акція також отримала схвальні відгуки у покупців: кількість чеків з новорічним товаром зросла на 13% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а реалізація новорічного асортименту – на 23%.

Також, крім дитячих будинків, влітку минулого року Епіцентр надав допомогу 21 підприємцю із сектору малого та середнього бізнесу, кожен із яких отримав до півмільйона гривень гранту на власну справу (акція «Мільйони добрих справ»).